Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Denizli'de

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Denizli

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri 4.buluşmasını Denizli`de gerçekleştirdi.
İzmir, Fethiye ve Milas`ın ardından Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri Denizli`de 4.kez bir araya geldi. 30`un üstünde Ege’li tiyatro grubunun katıldığı buluşmaya Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.
Balıkesir Sanat Merkezi BSM Oyuncuları da bu birliğin kurucu üyesi olarak Denizli’deydi. Atölyelerden söyleşilere, sokak gösterilerinden sahne oyunlarına birçok etkinlik düzenleyen birlik üyeleri, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar tarafından düzenlenen oyunculuk atölyesine katıldı. Gruplar daha sonra 9 Eylül Üniversitesi`nden Prof. Dr. Semih Çelenk`in "Tiyatronun Bereketli Toprağı; Ege" konulu söyleşisini izledi.
Balıkesir Sanat Merkezi de Delikliçınar Meydanı`nda "Gazze’de İnsan Olmak!"konulu sokak gösterisi yaptı. Yoğun ilgi gören canlandırmayla BSM Oyuncuları Denizlilere duygusal anlar yaşattı.
Kıyı Ege ve İç Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri daha sonra Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı`na kadar düzenlenen korteje katıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen tiyatrocular kortejden sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci`yi ziyaret ederek, çiçek ve plaket takdim etti.
Birlik Koordinatörü Metin Güler, 40`a yakın grubun oluşturduğu bir birlik olduklarını belirterek, "Denizli bizim için çok önemli. 30 yıldır uluslararası tiyatro festivali yapan bir kent Denizli" diyerek Büyükşehir Belediyesi`nin sanata verdiği desteğe vurgu yaptı. Genç Denizli Tiyatro Kulübü`nden sonra Denizli ile farklı bir bağ oluşturduklarını kaydeden Güler, "Bu buluşmanın çok özel olduğuna inanıyoruz. Bir belediyede, hem Şehir Tiyatrosu, hem de Genç Denizli Tiyatrosu ile yana yana kardeş olması çok özel. Umarım bu diğer belediyelere de örnek olur" dedi. Meclis Başkan Vekili Değirmenci ise birlikteki işbirliğini takdir ederek, "Denizli sanat anlamında zengin bir kent. 30 yıldır Amatör Tiyatrolar Festivali`ni yaptık. Festivale başlamak güzel ama daha güzeli sürdürülebilir olması. Burada sadece yöneticilerin iradesinden ziyade halkın katılımının da olması etkili. Bugüne kadar ne yaptıysak halkımızın katılımı, onların isteğiyle yaptık. İnşallah bundan sonra da bu güzel etkinliklere devam ederiz" diye konuştu.
Buluşmanın ilk akşamı Çatalçeşme Oda Tiyatrosun’da Murathan Mungan’ın yazdığı Hakan Kurt’un yönettiği “Taziye” adlı oyun sergilendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Klübünce ilk defa sergilenen oyun büyük beğeni topladı. Oyun sonrası oyuncularla bir araya gelen temsilciler, festival yapmanın faydalarını konuşarak günü tamamladı.
Buluşmanın ikinci günü Balıkesir Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan ve Umut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Demir’in “Türkiye’de özel tiyatro olmak!” söyleşisi ile başladı. Özel tiyatrolara verilen önemin, özel tiyatroların yaşadığı sıkıntıların ve maddi manevi destek alamadan gidilen bir yolda ayakta kalabilmenin zorlukları konuşuldu. Bu yönde neler yapılabileceği tartışıldı. Birliğin 4. toplantısı söyleşiden sonra yapıldı. Birlik koordinatörü Menemen Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Metin Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni sezonda “Kıyı Ege Ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin yeri ne olmalı? Birlik tiyatro adına neler yapmalı?” konuları konuşuldu. Toplantı bir sonraki buluşmanın İzmir Karşıyaka olarak belirlenmesiyle sonlandırıldı. Denizli’de sanat ve dostlukla iç içe geçen 2 gün geçiren birlik temsilcileri, Denizli Büyükşehir Belediyesi adına kendilerini misafir eden Genç Denizli Tiyatro Kulübü Genel Sanat Yönetmeni Hakan Kurt’a teşekkürlerini sunarak Denizli’den ayrıldı.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli